søndag den 6. juni 2010

Hvilken by har opfostret den bedste musikscene?



Kom gerne med dine bud!

Forleden dumpede jeg ind i en bagelshop i Nice, og stødte dér på to plader, som personalet i biksen solgte – sådan lidt uautoriseret – men de er jo gode venner med dem i bandsne – så et klap på skuldrene til de to i shoppen, for at hjælpe med til at udbrede deres venners musik.

Det ene band virker til at have talent for at kunne bringe det videre – to mænd, der som duo bærer den feminine klang ’Hannah’, og som har et simpelt setup: trommer, guitar, vokal – og som trækker på ikke helt uefne inspirationskilder som Velvet Underground, Dylan, Talking Heads, Simon & Garfunkel og og og… du kender måske historien – ikke meget nyt under solen dér.





Men det er egentlig heller ikke så meget ‘Hannah’ jeg egentlig ville kredse omkring – men mere det faktum, at bandet kommer fra Nice – og at der altså findes andet på Cote d’Azur en sol, palmer og god rosé fra Bandol! Jeg kender intet til scenen i Nice – måske kommer jeg til det – men jeg kom til at tænke på, hvorfra i verden, de bedste scener egentlig kommer?

Er det London, New York, Stockholm, Berlin, Paris, Chicago, Detriot, Cairo, Manchester, Tokyo, Sao Paulo eller København, Århus, Aalborg?

Det kunne være hyggeligt at få nogle bud fra dig, der gider at bruge tid på at læse dette her – hvor stammer den bedste scene fra? Det kan være aktuelt eller med et historisk perspektiv. Det kan være elektronisk, metal eller hvad du tænker…

Kort tilbage til Hannah – de har tidligere spillet sammen med Fink og Ben Howard! Det er jo en god grund til at give Hannah videre – det er hermed gjort… og ’Boy in the Mirror’ og ’Hero Fisher’ er ikke helt dårlige sange. Tjek det ud – og kom med dine ’scene’ bud…

4 kommentarer:

  1. Mit bud ville være Holstebro. De har opfostret Darling Don't Dance, Little Yells Alot, Among Relatives, The Shaking Sensations og så vidt jeg ved har folk som Teitur og Mikael Simpson vist også slået deres folder i denne by i deres ungdom

    SvarSlet
  2. @ Troels. Det er et godt bud - det havde jeg ikke helt set komme - men et godt bud. Hunch Bettors kommer også fra Holstebro (de er med i Karrierekanonen), Little Yells Alot og Among Relatives er med på plussiden i min bog - det ved du.

    SvarSlet
  3. Madchester! Den veldokumenterede periode fra 78-90 (årene kan diskuteres..) har givet så mange fantastiske bands på en scene der har bevæget sig i alle mulige og umulige retninger. Udover alle de kendte (New Order, Joy Divsion, Happy Mondays, The Fall, Stone Roses, Smiths m.fl) findes en jungle af fede relativt ukendte grupper såsom A certian ratio, Inspiral Carpet, 808 State. - For ikke at tale om de fede DJs der begynder at dukke op. Her er få af mange: A Guy Called Gerald, Dave Haslaam samt Tom Rowlands og Ed Simons der senere bliver til Chemical Brothers.
    Den bedste introduktion til Madchester er filmen "24 Hour Party People", der følger Tony Wilsons gøren omkring scenen..

    SvarSlet
  4. Bliver nødt til at stemme Odense: The Kissaway Trail, Lampshade/RebekkaMaria, plök, Rock Hard Power Spray, The Spy In The Mes, Limp, Manual, Ave, Rumskib/Keith Canisius (signet til Darla) og jeg kunne forstætte med at nævne eksempler på Odense som har opfostret en decideret divers smeltedigel af genrer...

    Skulle jeg tage en by i udlandet må det blive New York og deres 5 burroughs bysbørn som hit - og hipliste dominerende igennem årtier.Eksempler på bands er vel nærmest unødvendigt, men et lille oprids af interessante navne: liars, animal collective, yeasayer, daughters, fang island, the rapture, interpol, beastie boys og så meget videre;-)

    SvarSlet