onsdag den 9. juni 2010

Fra det tredie øre

Third Ear gør det igen.

Hvis du endnu ikke har tjekket siden ud, så må du næsten gøre det!!!

De har lavet en masse gode sessions i en ubåd, optaget med et kamera og en mikrofon. Personligt har jeg aldrig oplevet en session live – men en god ven fortæller mig, at den kære mand med mikrofonen praktisk talt mixer lyden under den direkte optagelse, ved at bevæge mikrofonen med blide sirlige håndledsbevægelser, i den retning af instrumenter, hvor aktionen sker i nummeret (eksempelvis når der bliver sunget, hvis der er en guitarsolo eller hvis trommerne laver et fedt beat).

Og så skulle man tro, at det vil være ideelt til akustiske optagelser – med den obligatoriske mand eller kvinde med sin guitar – og det er det også. Men Third Ear og deres ’Submarine Session’ stopper ikke her. Det er ikke unormalt at hele grupper på 4-5 personer bliver klemt ned i metalhylsteret og spiller back to back med periskop, ekkolod og måleapparater.

På klippet her er Hellsinge-bandet The Psyke Projekt rykket ned i ubåden, med trommer, bas og guitarer – og naturligvis en vokal, som uden hjælp af mikrofon, bare bliver skreget ud af kroppen, lige ind i kameraet. Det er tungt, stemningsskabende og understreger den modighed The Psyke Projekt har, som METAL-band. Fx at afslutte nummeret med over 2 minutters stille guitarfigurer, og små lette slag med stikkerne på kanten af lilletrommen.

NYD!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar