torsdag den 21. oktober 2010

Cloud Nothings




Lyden af en kælder i USA!

Et sted i en kælder i Cleveland, sad den 18-årige Dylan Baldi sidste år, som så mange andre knægte på sammen alder, og lavede sange på sin computer. Nøjagtig som så mange andre, havde han en computer, som måske var et arvestykke og bestemt ikke særlig god – og bare en dårlig mikrofon, der ikke kunne andet end at få lyd fra mund og instrumenter ind i computeren.

Men Dylan har så heller ikke brug for andet – for til forskel for så mange andre, så har han et stort talent for at skrive rigtig fede sange og servere dem med en virkelig sej positiv energi. Fx i ’Real Thing’, som lægger ud i et tempofyldt drive, masser af guitar-pling-plang og et trommespil, der næsten er for ambitiøst til at han kan holde takten, men omkvædet er skåret lige præcist som det skal! Melodiøst og med en håndgribelig form.

Dette er by-far en af de mest skramlede plader jeg har hørt meget længe. Trommespillet halter, det samme gør meget af guitarspillet og lyden på det hele, er uden meget bund, med meget mellemtone kunne lyde bedre hvis det var blevet indspillet via en telefon. Men de melodier som der gemmer sig på albummet ’Turning On’ er virkelig fede.

’Hey Cool Kid’ (tjek lige videoen), ’My Little Raygun’ (!!!), ‘Whaddya Wanna Know’ er sammen med ‘Old Street’ og den effektive åbner ’Can’t Stay Awake’ min favorit-tracks lige pt - og måske skulle jeg sige at Dylan laver musik under navnet Cloud Nothings (bare en detalje).

Iøvrigt er Dylan Baldi’s musik hvad man år når man krydser Arcade Fire med The Monks, Cold War Kids, !!!, og The Byrds – og der er udkommet nogle 7”, demobånd, EP og sådan lidt – det er noget af alt det, som nu er samlet på ’Turning On’










Vældig arti video til et ok rmx af MemoryHouse ’Hey Cool Kid’:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar