fredag den 28. november 2008

Toner fra skævpoppens fabrik




Nye danske: GIANA FACTORY

I foråret 2008 stødte jeg på Giana Factory for første gang med sangen "Go Bananas", som med sin simple tilgang til groove går rent ind. De spiller ikke talenterne på at pøse effekter og akkorder på "Go Bananas" - tvært i mod skærer de det hele ind til benet - et stramt beat, gode vokaler og et fængende omkvæd - mere har du ikke brug for, så længe det er lavet ordentligt. Og "Go Bananas" har mere hitpotentiale end så meget andet, som får prime-time-tid lige nu.

Giana Factory består af Loui Foo (Sharin Foo's (The Raveonettes) søster) og Lisbet Fritze - der begge har spillet med The Ravenettes alt imens Sharin Foo er på barsel. Så er der Sofie Rasmussen og Giana Factory's eneste herre - på trommer David Ciccia, der også har sidder bag trommerne i Guddommelig Galskab og Oberst.

På bandets myspace, har de pt både "Go Bananas" liggende - samt den mørke dansevenlige "Trippin'". Tjek også de mere melankolske "Mexican" og "Rainbow Girl" i demo demo demo demo demo version. Sange, som de også fremførte midt i november, da de varmede op for Glasvegas i Lille Vega. En koncert, som ærlig talt lader meget tilbage at ønske, men publikum kunne ikke undgå at fornemme, hvor Giana Factory er på vej hen.

Endelig er det ikke fordi, at der har været overflod af rockbands med en overvægt af kvinder - så det klæder den danske musikscene på alle mulige måder, at Giana Factory er ved at komme ud af starthullerne og ud på spillestederne.

3 kommentarer:

  1. Ja, Go Bananas er sgu et fint, fint track - og generelt lovende toner... Og til hele prime-time delen: Vi lever jo i et gennemført nosseløst medielandskab, der hylder laveste fællesnævner og prøver at dække sig ind ved at placere kvaliteten - eller i det mindste bare det mere udfordrende og interessante - på side sidst eller kl. pis. Trist er det...

    SvarSlet
  2. Så fik Peter da lige luft ;o)

    Jeg er enig: 'Go Bananas' er et pissefedt nummer. Over...

    SvarSlet
  3. Hehe... Det er jo det, der er så smukt ved internettet - det er nemt og hurtigt at få luft, når det trænger sig på ;o)

    SvarSlet