tirsdag den 9. februar 2010

Ude godt - hjemme bedst



Hippies og hillbillies: Edward Sharpe and the Magnetic Zeros


Edward Sharpe and the Magnetic Zeros har udsendt albummet 'Up From Below' sidste år. Et album, der umiddelbart ville efterlade mig med en times 'tjaaah...', 'tjooooh', tjææææh'... hvis ikke det lige var for sangen 'Home'...

Et nummer strukket sammen af et steady stortromme beat, klaverbokser, trompet, harmonika, bas, guitarer og så de to vokaler fra Alex Ebert og Jade Castrinos. Især Jade Castrinos har en unik stemme, som er dejlig autentisk og autoritær.

Det er svært at undgå det gode humør, når du har haft 'Home' i ørene - en ny-klassiker, fordi den trækker på alle country klichéer - både musikalsk og lyrisk - leveret i 2010. Og midt i den sprudlende kærlighedshistorie, kommer beretningen om dengang Jade faldt ud af vinduet, slog røven i stykker og blodet flød!!!

På indspilningen til albummet, er der en kemi mellem Alex og Jade, som kan være en hel lærebog for duetter! Og tjek lige klippet fra David Letterman... det må være den dag, hvor livet kom ind i de 'sjove' rammer - nærmest en invasion af talkshowet - men hippier, der hopper og danser rundt på scenen. Ikke hverdagskost for Letterman, men virkelig tiltrængt!!!

Har ikke fået lyttet albummet i sin helhed siden jeg faldt over 'Home', men vil gøre det - for det kan være, der gemmer sig flere sjove, spændende, kærlige historier i nogle sange, som ved første ørekast altså ikke siger mig så forfærdelig meget... måske bliver jeg klogere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar