fredag den 23. oktober 2009

Hvem slukkede lyset?




Frisk fra 'sundet': Pixie Carnation

Der er så mange fisk i havet... Små bitte band fisk, der vrimler ind i mellem hinanden - ganske ofte i stimer, og langt de fleste bliver spist af store glubske fisk som hedder 'Glemsomheden' og som er en af den type fisk de fleste flygter fra.

Men ind i mellem er der en lille fisk, der kommer på afveje og som begiver sig ud på eventyrer i den store verden og formår at sprælle sig væk fra vrimlen. Nogle niveau over dit gennemsnitlige øvelokaleband, finder du Pixie Carnation fra den anden side af Øresund.

Bandet forsøger måske at følge en anden stime - de lægger sig i hvertfald i halen af Band of Horses, The National, Editors, den pænere side af Alberta Cross (må snart blogge mere omkring AC, der har lavet en af årets bedste plader) og den mægtige Bruce Springsteen.

Men der er ambitioner der rækker længere end Malmö og Ørestads-regionen. Lyt til den storladne afslutning af 'Fresh Poems', eller 'Little Sister' der strejfer Springsteens E Street Band fra deres bedste tid i 70'erne.

Det bedste er og bliver dog 'When Did The Lights Go Out', som åbner den EP der havnede i mine hænder i foråret en gang - og som jeg netop har lyttet til igen. En orkestral indledning går over i et autentisk blues/rock drive og endelig videre til et gedigent "When Did The Lights Go Aaaauuut" kvæd, der kendetegner hele nummeret.

Alle 3 numre ligger på deres myspace, hvor der ellers ikke er meget aktivitet - så det kan være at Pixie Carnation er ved at finde tilbage til deres oprindelige stime - men for min skyld må de gerne være lidt længere tid ude på det dybe vand, hvor chancerne tages.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar