torsdag den 19. november 2009

Jul i NinevehJul: Hymns from Nineveh

Hvad Nineveh er, kan du tjekke på Wiki. Hymns of Nineveh er noget helt andet, og bliver kreeret af en af DK's mest talentfulde sangskrivere, Jonas Petersen. For et par år siden stod han i spidsen for bandet Attrap, der fik lavet albummet 'Happitalism'.

Umiddelbart efter indspilningerne gik bandet i opløsning og medlemmerne flakkede hvert til sit. Ikke desto mindre udkom 'Happitalism' i 2009 og er en af årets bedste danske udgivelser -ukomliceret indiepop, uden traditionel rytmegruppe men med sublime sange og idéer.

Jonas Petersen er dukket op som solist. Popmelodierne har han skiftet ud med folkede hymner, som han har pudslet med i et par år, og de sange der indtil videre har været publiceret på Myspace er umiddelbart pakket ind i en skrøbelig uniform.

Men knægten har tidligere på året været i julehumør, og komponeret sangen 'Christmas is here' eller 'Uncomplicated Christmassong', som i sin sidste halvdel får mere rytmisk tyngde og form. God dynamisk udvikling i et iøvrigt rigtig fedt nummer, som gør højtiden, der for mange mennesker er lig med ulidelige dage med pålagt hygge, lidt mere uhøjtidelig.

Lyt til julesangen på Hymns from Nineveh's myspace, glæd dig til EP'en med julesange som er lige på trapperne - og tjek en lille dokumentar om Jonas og Hymns..., hvor der bliver spist kebab, snakket og spillet guitar her:

Glædelig jul - sådan lidt tidligt...

2 kommentarer:

 1. Tidligere i dag var jeg nødt til at unplugge arbejdet for i stedet at bruge lidt kvalitetstid på Uncomplicated Christmassong - bare lige for at komme ud over den værste morgengnavenhed ...

  Iflg hans blog kommer der snart en ep med julesange. Han spillede et par af dem, da han optrådte på kulturnatten (talk about tidlig jul ...) - de var umiddelbart vurderet helt på højde med den, som han nu har lagt ud på Myspace. Jeg tror det (for en gangs skyld) bliver en god jul i år!

  Har du i øvrigt set, at han spiller i Musikcaféen i Huset på næste søndag? Kan være vi ses derinde?

  PS: Og så er det i øvrigt Hymns from Nineveh - ikke of :)

  SvarSlet
 2. Hey Søren

  Artikelen er opdateret - med from og ikke of :-) - godt at du er vågen!

  Musikcaféen i Huset... lyder som en go idé. Jeg må se hvad jeg når.

  .C

  SvarSlet