torsdag den 28. januar 2010

Næsten alle produkter er fine




DK/US-trio: All Products Made Nice

Lige et pip omkring en århusiansk/amerikansk trio, der sidste efterår udsendte EP’s ’Aerobics & Dispair’, som jeg egentlig har haft lyst til at fremhæve i et stykke tid. Singlen ’My Indescretion’ signalerer et meget ambitiøst band, med en god solid produktion og en meget autoritær, rolig og selvsikker vokal fra Henrik Rivera Hansen.

Desværre havner ’My Indescretion’ i samme forfatning som to andre sange på EP’en - nemlig som sange, der har gode idéer, stemninger og energier - men der mangler de afgørende forløsende, overraskende og mindeværdige øjeblikke, som gør at man har lyst til at gå tilbage til sangene igen og igen.

Men til gengæld er der to vanvittigt fede numre, som sætter sig lige dér hvor de gør allermest godt. EP’en andet nummer ’We Managed Without prime Numbers’, som også har Iris Marie Jakobsen på sang, er en fed melodiøs afvigelse fra de andre sange, og har et temastykke der er stærkere end omkvædet og som også nærmest bruges som omkvæd.

Dertil skal lægges at trioen kan tælle til andet end 4 - og det er så forfriskende på den danske scene, at vi bliver beriget med lidt skævvridning - og der skal ikke meget til. Personligt har jeg aldrig haft forstand på mange andre takter end de klassiske, så jeg aner ikke hvordan All Products Made Nice egentlig tæller - men det fungerer godt fordi trioen ubesværet kaster sig over det... Det er noget af det, der kan gøre dansk musik en smule mere udfordrende.

Og så EP’ens afslutning...! Jeg ved ikke hvornår jeg har hørt noget, der er SÅ fint som dette. Et akustisk mesterstykke i skrøbelig duet med de to stemmer, som fletter sig ind mellem hinanden henover et fingernemt guitarspil. ’Arizona’ er titlen, og du er dybt inde i USA på de bare 1 minut og 49 sek., som sange varer.

De øvrige sange er som nævnt OK - men i forhold til ’We managed...’ og ’Arizona’ har de ikke meget at gøre i det selskab. Der er de et par klasser under... Lyt til alle numre på trioens glimrende hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar